linkedin twitter phone+31 62 52 31 087 mailmail ons

Seabreezes

Een wind die vaste
gedachtepatronen
lijkt weg te blazen,
waardoor nieuwe
inzichten kunnen
ontstaan

c-crisis is i-crisis

Een identiteitscrisis met dank aan de Coronacrisis? Geluk bij een ongeluk dat ons tijdens deze ‘intelligente lockdown’ de tijd is gegund om kritisch naar onszelf te kijken en te ontdekken wat écht van waarde toevoegt aan ons leven.

30-04-2020Lees verder »

Het roer om

Ligt de sleutel tot verandering in jouw omgeving? Als je kort reflecteert op jouw leven, wanneer heb jij jouw grootste (gedrags)verandering ervaren? Op het moment dat je een andere omgeving opzocht? Of in een andere omgeving werd geplaatst? Veranderen is best eenvoudig, als je maar de juiste omgeving opzoekt.

28-02-2019Lees verder »

Popping bubbles

Vier het leven, drink champagne. Niet alleen aan het eind van het jaar, maar het hele jaar door! Maar zorg er wel voor dat je niet teveel drinkt, zodat je ‘in control’ blijft over het poppen van je eigen bubbels. Feestelijke bubbels voor 2019 toegewenst.

28-12-2018Lees verder »

Stars Are Born

Als in je werkomgeving talenten spot, of in je privé omgeving bij een familielid, vriend of vriendin…zeg 't! Wijs anderen erop dat ze iets kunnen dat niet iedereen kan. Deel met ze dat ze iets doen dat als uitzonderlijk wordt ervaren, terwijl ze dit zelf zeer waarschijnlijk als vanzelfsprekend ervaren.

24-10-2018Lees verder »

SeaBreeze - Dat is niet lastig - oktober 2018

Als ik voor iedere keer, dat iemand tegen mij heeft gezegd ‘Dat is lastig…’ een euro zou vragen, zou ik vandaag de dag miljonair zijn. Het beste verdienmodel ooit!

18-10-2018Lees verder »

NJA...eigen regie nemen

Herken je dat? Dat gevoel waarbij er stiekem iets aan je knaagt als je JA hebt gezegd? JA- zeggen tegen iets of iemand in je enthousiasme? Omdat je je gevleid voelt? Intellectueel bent geprikkeld door de vrager? Of, uit loyaliteit naar de ander? Verbaal zeg ik JA, non-verbaal roep ik NEE, oftewel NJA.

20-09-2018Lees verder »

SeaBreeze - Helderheid van geest - september 2018

Om te kunnen verbinden, is loslaten voorwaardelijk. Een paar dagen weg van thuis en een andere omgeving opzoeken, kan daar heel goed voor zijn. Met als resultaat andere inzichten en helderheid van geest. 

12-09-2018Lees verder »

Ondernemen = design thinking

Ondernemen is eigenlijk niets anders dan design thinking! Als ik kijk naar mijn eigen pad als ondernemer, dan heb ik in de afgelopen jaren niets anders gedaan: het continu doorlopen van een iteratief proces waarin ik (re)frame, experimenteer en reflecteer op resultaten...voor mezelf én mijn opdrachtgevers. 

23-08-2018Lees verder »

Seabreeze - in verbinding - augustus 2018   

Zolang je in verbinding bent met je omgeving, vind jij inspiratie én vindt de inspiratie jou in de kleinste dingen

18-08-2018Lees verder »

Vragen stellen is OK

Een van de moeilijkste vaardigheden om als ondernemer onder de knie te krijgen is het stellen van vragen. Of eerder, het durven stellen van vragen. Het lijkt zo simpel, maar is – als ik naar mezelf kijk én om me heen kijk – nogal een uitdaging.

25-07-2018Lees verder »


Meer nieuws? Bekijk ons archief