linkedin twitter phone+31 62 52 31 087 mailmail ons

Stars Are Born

Een wind die vaste
gedachtepatronen
lijkt weg te blazen,
waardoor nieuwe
inzichten kunnen
ontstaan

Eén keer in de zoveel tijd komt er wel eens een film voorbij die je raakt. Zo’n film die je vanaf dat moment kunt toevoegen aan je ‘All time favorites list’. In vijf dagen tijd heb ik de film ‘A  Star Is Born’ met Bradley Cooper en Lady Gaga drie keer in de bioscoop gezien. Ik was direct geraakt!

Anderen stimuleren tot het ontwikkelen van hun talenten – met een open hart en in dialoog met elkaar – loopt als een rode draad door alle werkzaamheden die ik als ondernemer aanpak.

Alleen, talentontwikkeling is pas mogelijk als de ander zich bewust is van zijn/haar talenten.
Dat is waar deze film, vanuit mijn perspectief, over gaat.

Als je talent spot, zeg ‘t!

Daar waar ík talenten bij anderen kan identificeren, wil dat nog niet betekenen dat die anderen zich bewust zijn van hun talenten. Iedereen heeft verborgen talenten die zichtbaar worden op het moment dat een ander je daarop attendeert. Of, wanneer je per toeval in een omgeving belandt waarin dat talent onbewust wordt gestimuleerd om aan het oppervlak te verschijnen.

Of je nou in je werkomgeving talenten spot, of in je privé omgeving bij een familielid, vriend of vriendin…zeg het tegen ze!

Stimuleer de ander!

Wijs ze erop dat ze iets kunnen dat niet iedereen kan. Deel met ze dat ze iets doen dat als uitzonderlijk wordt ervaren, terwijl ze dit zelf zeer waarschijnlijk als vanzelfsprekend ervaren.

Misschien dat er iets is dat hen ervan weerhoudt om dit talent te tonen aan de rest van de wereld. Geef ze dan een zetje in de goede richting, wat ze misschien net nodig hebben om als sterren te gaan stralen.

Geloof in de ander!

Zorg ervoor dat ze in zichzelf gaan geloven. Dat ze vanuit hun talenten de wereld iets te vertellen hebben. Wordt hun fan! 

Als je in staat bent om deze talenten een podium te bieden, stel dat podium dan ter beschikking. Laat hen kansen benutten en genieten van de momenten dat mensen naar ze luisteren. Het vergt geluk, maar vooral moed vanuit henzelf. En de juiste mensen om hen heen die ze in hun kracht zetten en geloven in hun talenten.  

Dat is precies wat Bradley Cooper doet voor Lady Gaga in de film ‘A Star Is Born’ en mij raakt.
Iets dat jij en ik ook kunnen, anderen laten stralen als sterren. Tis heel eenvoudig: 

Zeg ‘t, stimuleer ’t en geloof erin!


vorige pagina