linkedin twitter phone+31 62 52 31 087 mailmail ons

Popping bubbles

Een wind die vaste
gedachtepatronen
lijkt weg te blazen,
waardoor nieuwe
inzichten kunnen
ontstaan

Tijdens de feestdagen kan ik nog wel eens gefascineerd raken door de kleinste dingen in het leven. Daar waar iedereen vooral oog heeft voor gezelligheid met familie en vrienden, cadeaus, goed eten en drinken, zie ik dingen die vaak alleen rond deze tijd van het jaar zichtbaar zijn.

Champagne

Zo kan ik bijvoorbeeld gefascineerd raken door champagnebubbels. Ik vind het prachtig om te zien hoe die minuscule bubbels, in het juiste champagneglas, exact vanuit het midden van het glas, hun weg naar boven vinden. Om tenslotte te ‘poppen’. Terwijl ik dan in trance de bubbels in het glas volg, mijmer ik over alle bubbels die in 2018 in mijn privé en zakelijke leven hun weg naar boven hebben gevonden, in een alles behalve rechte lijn.

Get out of your bubble

Ook in 2018 heb ik met enige regelmaat bubbels opgezocht die buiten mijn eigen, veilige bubbel opborrelen. Bubbels waar ik niemand ken, ‘The new bubble in the glass’ ben. Waar ik altijd met gezonde spanning instap en me laat verrassen door datgene wat er gaat komen. Zulke bubbels geven mij energie en het gevoel dat ik leef. Dit soort bubbels heb ik als mens én als ondernemer nodig om mezelf te blijven ontwikkelen.

Pop your own bubbles

In 2018 ontdekte ik nóg een reden waarom ik graag die ‘andere’ bubbels bewust opzoek en mijn eigen bubbel daardoor uit elkaar laat spatten: ik neem graag de leiding over het ‘poppen’ van mijn bubbels. Dat ontdekte ik toen ik de bubbel van één van mijn businessstudenten die ik coach popte. Na de ‘pop’ volgde boosheid, teleurstelling en weerstand. Ik was me er niet van bewust dat ik zijn bubbel popte, maar het gebeurde. De bubbel spatte uiteen voordat ik er erg in had. Met als gevolg dat we beiden met een naar gevoel uiteen gingen en ik een nacht heb liggen piekeren. Over hoe ik het anders had kunnen aanpakken. Over wat het met mij deed. Over welke les ik hieruit kon leren.

Een paar dagen later ging er een lichtje branden. In 2018 heb ook ik verschillende, door anderen geïnitieerde, privé en zakelijke bubble popping situaties meegemaakt. Dat voelde alles behalve goed, maar is ook onderdeel van je leven leven.

Vier het leven, drink champagne

Moraal van dit verhaal? Lees de kopjes van deze blog nog maar eens. Vier het leven, drink champagne. Niet alleen aan het eind van het jaar, maar het hele jaar door! Maar zorg er wel voor dat je niet teveel drinkt, zodat je ‘in control’ blijft over het poppen van je eigen bubbels.  

Feestelijke bubbels voor 2019 toegewenst, Ankie

 


vorige pagina